Tanzania reizen zijn de afgelopen jaren onwijs populair geworden en dit zie je terug in het aanbod in het land. Nog nooit vertrokken er zo veel vluchten vanuit verscheidene landen naar Tanzania of Zanzibar. De kracht van dit land zit hem in de grote variëteit aan bestemmingen, parken en hotels. Of je nou een avontuurlijke klim wilt maken, van een strandvakantie wilt genieten of juist de prachtige natuur wilt bewonderen, er zijn altijd Tanzania reizen die dit mogelijk maken. In dit artikel vind je een overzicht van de verscheidene reizen  die je kunt maken naar Tanzania en welke plekken je absoluut niet mag missen!

Klauteren op de Kilimanjaro

Actieve Tanzania reizen jouw favoriet? Ben je een fervent klimmer of houd je wel fan een uitdaging? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om de Kilimanjaro te beklimmen. Het nationale park rondom deze reuzenberg is zeer divers en het is al een wonderlijke ervaring om gewoon eens door het gebied rondom de berg heen te lopen. Echter, als je een fijne klim wilt maken, is het een goed idee om met een van de verscheidene niveaus expedities mee te gaan. Let op, want je gaat bij een dergelijke beklimming door allerlei klimaten heen. Van vrieskou tot regen, vochtige jungle en droge hitte. Het is dan ook belangrijk dat je hier de juiste materialen en kledij voor mee hebt, zodat je tegen deze omstandigheden bestand bent .

De Ngorongoro!

Als je een groot aandeel van de Afrikaanse dieren bij elkaar wilt zien, kan een bezoekje aan de Ngorongoro niet ontbreken. Deze wonderlijke plek is een wereld in een krater waar de natuur nog rijkelijker is dan erbuiten. In de krater leven al eeuwen groepen dieren die er een heel eigen ecosysteem hebben opgericht. Door de rijkelijke natuur kunnen de dieren er gemakkelijk aan hun voedsel komen en is de populatie dan ook enorm toegenomen sinds die tijd. Als bezoeker strijk je neer in de krater in groepen en kijk je de ogen uit. De hoeveelheid dieren is onbeschrijflijk  en overal waar je kijkt zie je de meest onbeschrijflijk mooie natuur. Het is mogelijk om in de krater rond te wandelen en als je een mooie hike wilt maken, kun je er altijd voor kiezen om rond de krater te wandelen. Ook hier zul je versteld staan van de uitgestrekte en prachtige natuur die dit gebied rijk is.

Zanzibar eiland, Tanzania reizen

Tanzania reizen gaan vaak naar het prachtige en zonnige eiland Zanzibar, dat een soort onafhankelijke staat is van Tanzania. Hier kun je terecht voor prachtige riffen, parelwitte stranden en natuurlijk de rijke cultuur van de inwoners. Deze is het duidelijkste te zien in de hoofdstad: Zanzibar. Hier vind je vele kleurrijke plaatjes, gezellige restaurantjes en kleine pleintjes. Je kunt hier gemakkelijk gebruik maken van allerlei tripjes de zee op waar je zowel als fervente- als beginnende duiker heerlijk kunt duiken. Ook snorkelen is in deze gebieden een geweldige ervaring die je niet mag missen tijdens de Tanzania reizen.

Dit zijn de meest bezochte en aantrekkelijke plekken voor Tanzania reizen. Bij de Tanzania Specialist kun je één van de populaire Tanzania reizen boeken, maar het is ook mogelijk om hier jouw reis helemaal zelf samen te stellen. Wanneer begint jouw reis?