Dat we in een snelle wereld leven betekent dat reizen snel moeten worden afgehandeld om zo zakelijke doelen te bereiken. Misschien moet je voor zaken snel ter plaatse zijn, moet je vanwege onvoorziene omstandigheden met spoed ergens zijn of wil je gewoon een leuk bedrijfsuitje plannen. Een luxe privévliegtuig biedt een uitermate efficiënte reiservaring waar je geen spijt van zult krijgen. Als het gaat om luxe en snel reizen, gaat er niets boven vliegen met een privéjet.

Voordelen van een privéjet huren
Het gebruik van een privéjet is een geweldige manier om in stijl door de lucht te reizen. Verschillende jetbedrijven bieden je de grootste privacy, veiligheid, luxe, stijl en comfort die eenvoudigweg niet te evenaren zijn. De prijzen lopen sterk uiteen. In tegenstelling tot commerciële luchtvaartmaatschappijen zijn privévliegtuigen cruciaal voor leidinggevenden en mensen die privacy nodig hebben, wanneer elke minuut telt of voor snelle reizen, bijvoorbeeld in geval van noodsituaties. Vliegen met een privévliegtuig is misschien zelfs effectiever dan je denkt – je bespaart tijd op de luchthaven, minimaliseert reismoeheid, optimaliseert de werkproductiviteit aan boord en het brengt je dicht bij je bestemming op een tijdstip naar keuze.

Een ruwe schatting
Hoeveel kost het om een privéjet te huren? Er zijn veel factoren in het spel die de prijs bepalen. Je hoeft ook niet per se genoegen te nemen met één vliegtuig. De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de beschikbaarheid van vliegtuigen, de landingsrechten op de luchthaven, de tijd tussen vluchten, het type en de grootte van het vliegtuig, de reisafstand, de tankkosten, de landingskosten, afhandelingskosten, bemanningssalarissen, passagiersbelastingen, herpositioneringskosten, aantal passagiers en natuurlijk de hoeveelheid bagage. Interessant is dat een privévlucht minder kost dan je verwacht. Als je al deze factoren in overweging neemt, is een berekening van de privéjetcharterprijzen eenvoudig en kun je prijzen opvragen voor belangrijke Europese routes. Rekening houdend met al die factoren, kun je een tarief verwachten van €1500 tot €18.000 per vlieguur. Als jij echter met je 14 zakenpartners een vliegtuig huurt, zal dit je in het goedkoopste geval slechts 100 euro per uur kosten!

Hoe groter, hoe duurder

Het is onmogelijk om een zeer precieze prijs te geven, omdat de factoren voor elke vlucht en voor elk model privévliegtuig kunnen verschillen. Als je bijvoorbeeld een kleine privéjet (Light Jet) gebruikt, kan het bereik ongeveer 1500 tot 3000 € / uur zijn. Ondertussen zullen middelgrote privéjets 3000 € / uur overschrijden, zelfs 4000 € / uur voor Super Midsize Jets. Nog grotere jets kunnen je zelfs meer dan 5000 € / uur kosten. Dit alles hangt af van het type jet dat je gebruikt.