Ben je op zoek naar een (andere) boot? Is een gloednieuwe boot wat teveel gevraagd dan kun je op zoek naar een goede boot occasion bij Zijlmans Jachtbouw. Waar moet je dan op letten bij het kopen van een tweedehands boot? In dit artikel geven we een aantal tips.

Begin met een goede oriëntatie

Heb je een boot gevonden? Dan is het belangrijk jezelf af te vragen of deze boot past bij de wensen van jouw boot. Het is beter om een boot te zoeken die voldoet aan al de voorwaarden dan eerst te zoeken naar een boot die er mooi uitziet en dat je dan pas gaat kijken of deze voldoet aan de wensen die je nodig acht voor de nieuwe boot. Daarnaast is het ook verstandig om een makelaar in te schakelen. Dan weet je zeker dat de juiste prijs betaald wordt voor de boot.

Zorg dat de verkoper wordt geïdentificeerd

Bij het kopen van een tweedehands boot is het zeer belangrijk de huidige verkoper te identificeren. Bij het afronden van de verkoop is het belangrijk om te vragen naar het paspoort, rijbewijs en noteer ook tevens de BSN van de verkoper. Daarnaast kan het eigendom worden vastgesteld door te vragen naar het koopcontract. Deze zaken zijn geen verplichting om aanwezig te zijn, maar is wel verstandig om te vragen bij het rondmaken van de verkoop.

Laat de boot keuren

Bij het kopen van de boot is het verstandig om een keuring te laten plaatsvinden. Deze kan worden uitgevoerd door de bootmakelaar. Hierbij wordt de technische staat van de boot vastgesteld. Het keuren van de boot kun je uiteraard ook zelf doen. Hierbij kun je een proefvaart aanvragen om te ervaren hoe het is om met de boot te varen.

Daarnaast kan ook gecontroleerd worden bij het Kadaster of er een hypotheek op rust. Een persoonlijke lening kan hier niet worden nagetrokken. Laat dan ook in het contract vaststellen dat hier geen sprake van is.

Yamaha boten