De jachtmakelaar is een belangrijke schakel tussen de verkopende partij en de potentiële kopers. De voornaamste reden om een jachtmakelaar in te schakelen is om zelf behoorlijk wat tijd te besparen in de verkoop of koop van je boot, maar ook door simpelweg expertise in te schakelen die jijzelf niet bezit. Jachtmakelaardij Kappers vertelt in dit artikel waar een jachtmakelaar in kan bijstaan.

Verkoopbegeleiding

Bij het verkopen van een jacht kan een jachtmakelaar je bijstaan in een aantal zaken. Hierbij kun je kiezen om een aantal zaken uit te besteden, maar ook de gehele verkoop van je jacht uit te besteden aan de jachtmakelaar. De gehele verkoop uitbesteden bespaart je niet alleen tijd, maar de jacht zal ook nog een sneller verkocht worden. Een jachtmakelaar komt namelijk dagelijks in contact met verschillende potentiële kopers. Wanneer jouw boot dan in de verkoophaven te zien is vergroot dit alleen maar de kans dat deze sneller verkocht zal worden.

Aankoopbegeleiding

De jachtmakelaar helpt niet alleen bij het verkopen van een jacht, maar kan je ook bijstaan in het vinden van de ideale jacht. De jachtmakelaar krijgt constant nieuwe boten in zijn verkoophaven. Door exact aan te geven wat je zoekt in de boot kan de jachtmakelaar voor je op zoek naar de juiste match. Wanneer de jachtmakelaar een boot in de verkoop heeft die exact voldoen aan jouw wensen en behoeften wordt je op de hoogte gebracht en mag je deze komen bezichtigen.

Kosten van een jachtmakelaar

Een jachtmakelaar rekent voor zijn een diensten een percentage van de verkoopprijs. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de intensiteit van de dienstverlening. Wanneer je alles hebt uitbesteed en de boot in de verkoophaven heeft gelegen zul je uiteraard het volledige tarief of courtage betalen. Wanneer je alleen een losse dienst hebt afgenomen zal dit bedrag uiteraard wat lager komen te liggen dan wanneer je alles hebt uitbesteed. Afhankelijk van de waarde van de jacht kan dit dan variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.