Heeft u een oude boot die gezonken is of een boot die geheel verwaarloosd is? Het is belangrijk om deze op te laten ruimen door een professioneel bedrijf. Vaak is het moeilijk of gevaarlijk om zelf een vaartuig af te voeren en daarom wordt hier meestal een professioneel bedrijf voor ingeschakeld. Als je een gezonken boot afvoeren laat door een professioneel bedrijf dan kan je er ook van uitgaan dat de onderdelen op een duurzame manier gerecycled worden.

Oude boot laten afvoeren en recyclen

Als een gezonken boot wordt afgevoerd dan wordt deze meestal naar een bootsloperij gebracht. Bij de bootsloperij worden de onderdelen op een professionele manier verwijderd waarbij een deel van de onderdelen ook gerecycled kan worden. Als u ervoor kiest om een oude boot te laten afvoeren en naar een bootsloperij te laten brengen dan maakt u hiermee een duurzame keuze.

Motorboot af laten voeren met spoed

Bij motorboten kan het soms voorkomen dat er enige spoed is met het afvoeren van het vaartuig. Dit komt omdat er anders olie in het water kan raken en dat is slecht voor het milieu. Dit kan zelfs een milieuboete opleveren. Het is daarom altijd zaak om een gezonken motorboot snel te bergen en te laten afvoeren door een professioneel bedrijf.

Zeilboot gezonken? Bel een ophaaldienst

Bij een zeilboot zonder motor is er soms wat minder haast geboden maar toch is het belangrijk om een gezonken boot af te laten voeren. Het is niet goed voor het milieu om de boot in het water te laten en het is een stuk netter als u deze spoedig opruimt. Bel een professionele ophaaldienst die de gezonken boot kan bergen en op een duurzame manier kan afvoeren en de onderdelen recyclen.